بهترین خاچاپوری تفلیس؛ ۷ رستوران عالی!
سفر به تفلیس بدون چشیدن طعم بی نظیر خاچاپوری تجربه ای ناقص است. این نان و پنیر گرجی که جایگاه ویژه ای در فرهنگ غذایی این کشور دارد یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهایی است که در هر گوشه از تفلیس می توانید پیدا کنید. اما برای پیدا کردن بهترین و اصیل ترین نوع آن نیاز به راهنمایی دارید.

خاچاپوری چیست
خاچاپوری غذای ملی و سنتی گرجستان محسوب می شود؛ نوعی نان یا پای پنیری که ماده اصلی آن از ترکیب خمیر و پنیر تهیه می شود. اهمیت این غذا در فرهنگ گرجی به حدی است که حتی در بسیاری از هتل ها و رستوران های سنتی نیز سرو می شود. تفاوت اصلی خاچاپوری با سایر نان های پنیری استفاده از پنیرهای خاص و خوشمزه گرجی به خصوص پنیر سولگونی است که طعمی بی نظیر به آن می بخشد.
این غذای لذیذ به دلیل طعم فوق العاده و قیمت مناسب گزینه بسیار خوبی برای گردشگران است. اگرچه در گذشته بیشتر در میان مردان و افراد میانسال محلی رایج بود اما امروزه جایگاه ویژه ای در میان تمام اقشار و توریست ها پیدا کرده است.
انواع خاچاپوری
خاچاپوری انواع مختلفی دارد که هر منطقه از گرجستان ممکن است شیوه خاص خود را برای تهیه آن داشته باشد. دستور اصلی شامل نان و پنیر است اما افزودنی ها و شکل ظاهری آن می تواند متفاوت باشد. شناخت انواع مختلف به شما کمک می کند تا متناسب با ذائقه خود بهترین انتخاب را در تفلیس داشته باشید.
خاچاپوری آجارولی
یکی از معروف ترین و شاید نمادین ترین انواع خاچاپوری نوع آجارولی (Adjarian) است. این نوع خاچاپوری به شکل قایق تهیه می شود و پس از پخت نان و پنیر یک عدد تخم مرغ و مقداری کره در وسط آن قرار داده می شود. قبل از خوردن تخم مرغ و کره با پنیر داغ مخلوط می شوند و بافت خامه ای و لذیذی ایجاد می کنند. این نوع خاچاپوری به دلیل شکل خاص و نحوه سرو آن بسیار محبوب و شناخته شده است.
بهترین رستوران های تفلیس برای امتحان کردن خاچاپوری
تفلیس مملو از رستوران هایی است که خاچاپوری سرو می کنند اما برخی مکان ها به دلیل کیفیت بالا و طعم اصیل شهرت بیشتری دارند. پیدا کردن بهترین خاچاپوری می تواند بخشی از جذابیت سفر شما باشد. در ادامه به معرفی برخی از این رستوران های برتر می پردازیم که تجربه ای به یادماندنی از چشیدن این غذای ملی را برایتان رقم خواهند زد.
رستوران ساخاچاپور #۱
همانطور که از نامش پیداست (به معنای خانه خاچاپوری) این رستوران به طور تخصصی انواع مختلف خاچاپوری را ارائه می دهد. اینجا می توانید طیف وسیعی از این غذای گرجی از انواع رایج تا کمیاب مانند خاچاپوری با چغندر و اسفناج (phklovani) را پیدا کنید. ساخاچاپور به دلیل قیمت های مقرون به صرفه و موقعیت عالی در خیابان روستاولی انتخابی محبوب برای گردشگران است. علاوه بر خاچاپوری منوی متنوعی شامل سالاد سوپ پیتزا و دسر نیز دارد.
رستوران باوهاوس
این رستوران کوچک و دنج که در پارک ددا انا قرار دارد شاید در نگاه اول انتظار بهترین خاچاپوری را از آن نداشته باشید اما بسیاری معتقدند که خوشمزه ترین خاچاپوری تفلیس را با قیمتی بسیار مناسب سرو می کند. باوهاوس با فضای باز و دلنشین خود محیطی عالی برای لذت بردن از یک خاچاپوری لذیذ فراهم می کند و انتخابی عالی برای کسانی است که به دنبال کیفیت و قیمت مناسب هستند.
رستوران آمرا
آمرا یکی از بهترین رستوران های تفلیس است که بر آشپزی منطقه آبخازیان تمرکز دارد. این رستوران علاوه بر خاچاپوری های معمول نوع سنتی و لایه لایه آبخازی به نام آچما (Achma) را نیز سرو می کند که شبیه به لازانیای پنیری است و تجربه ای متفاوت از خاچاپوری را ارائه می دهد. اگر به دنبال چشیدن طعم های اصیل آبخازی هستید آمرا گزینه مناسبی است و کیفیت غذاهایش بسیار بالاست.
رستوران دادیانی
تخصص رستوران دادیانی در آشپزی منطقه مگرلی (Megrelian) است. این رستوران به خاطر غذای معروف الارجی (Elarji) که از آرد ذرت تهیه می شود شهرت دارد اما خاچاپوری مگرلی آن نیز بسیار لذیذ است. خاچاپوری مگرلی با مقدار زیادی پنیر سولگونی سرو می شود که طعمی غنی و پنیری به آن می بخشد و تجربه ای دلچسب برای دوستداران پنیر است.
رستوران رترو
رستوران رترو شعبه ای از رستوران مشهور باتومی است که به خاطر خاچاپوری آجاریانی خود شهرت جهانی دارد. این رستوران نقش مهمی در معرفی این نوع خاچاپوری به گردشگران داشته است. خاچاپوری آجاریانی در رترو با کیفیتی عالی و به همان شکل قایقی معروف سرو می شود و یکی از بهترین مکان ها برای امتحان کردن این نوع محبوب است.
رستوران فونیکولار
رستوران فونیکولار در نزدیکی جاذبه گردشگری قطار کابلی تفلیس واقع شده است. این رستوران یکی از بهترین مکان ها برای چشیدن خاچاپوری آجاریانی است که در طبقه همکف آن با نام پوری گیلیانی (Puri Giliani) سرو می شود. علاوه بر طعم عالی غذا چشم انداز بی نظیر شهر تفلیس از این رستوران تجربه غذا خوردن را دوچندان لذت بخش می کند.
رستوران TASHRE
اگر به دنبال امتحان کردن نوعی متفاوت و خاص تر از خاچاپوری هستید رستوران TASHRE را پیشنهاد می کنیم. این رستوران نوعی خاچاپوری به نام لازوری (Lazuri) سرو می کند که شبیه به خاچاپوری مگرلی است اما با تکه های پنیر بزرگ تر و بیشتری تهیه می شود که در حین پخت آب شده و غذایی فوق العاده پنیری و لذیذ را خلق می کند. این رستوران گزینه ای عالی برای کشف طعم های جدید خاچاپوری است.
خاچاپوری چیست و چه تفاوتی با پیتزا دارد؟
خاچاپوری غذای ملی گرجستان است که از نان و پنیر تهیه می شود. برخلاف پیتزا که معمولاً گرد با لایه ای از سس و مواد مختلف است خاچاپوری تمرکز اصلی بر انواع خاص پنیر گرجی دارد و شکل ها و روش های تهیه متنوعی دارد.
معروف ترین نوع خاچاپوری کدام است؟
معروف ترین و شناخته شده ترین نوع خاچاپوری خاچاپوری آجارولی (Ajaruli) است که به شکل قایق تهیه شده و در مرکز آن تخم مرغ و کره قرار داده می شود.
قیمت خاچاپوری در تفلیس چقدر است؟
خاچاپوری در تفلیس عموماً غذای مقرون به صرفه ای محسوب می شود به خصوص در رستوران های محلی و تخصصی مانند ساخاچاپور که قیمت های مناسبی ارائه می دهند.
چگونه خاچاپوری آجارولی را به درستی بخوریم؟
برای خوردن خاچاپوری آجارولی ابتدا تخم مرغ و کره را با پنیر داغ در مرکز آن مخلوط کنید و سپس تکه هایی از نان اطراف را جدا کرده و در مخلوط پنیری غلیظ شده فرو ببرید.
آیا در تفلیس خاچاپوری گیاهی هم پیدا می شود؟
بله در برخی رستوران ها مانند ساخاچاپور انواع خاچاپوری با مواد گیاهی مانند اسفناج و چغندر (phklovani) نیز سرو می شود که برای گیاه خواران مناسب است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بهترین خاچاپوری تفلیس؛ ۷ رستوران عالی!" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بهترین خاچاپوری تفلیس؛ ۷ رستوران عالی!"، کلیک کنید.