توسعه فرهنگ نوین اسلامی با تعامل سازنده در فضای مجازی میسر می‌شود

توسعه فرهنگ نوین اسلامی با تعامل سازنده در فضای مجازی میسر می‌شود

کوبار/فارس مسئول پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز برای توسعه و رونق فرهنگ و تبلیغ فرهنگ و تمدن نوین اسلامی، گفت‌وگوی سازنده در فضای مجازی را توصیه کرد.

سعید زاهد زاهدانی در گفت‌وگو با خبرنگار کوبار در خصوص تأثیر فضای مجازی بر سبک زندگی و راه‌های مقابله با آن بیان کرد: بر تمام هنرمندان، اندیشمندان و فرهیختگان جامعه است که در راستای رهنمودهای اسلام به تبلیغ، توزیع و تبیین و معرفی سبک زندگی و فرهنگ تمدن نوین اسلامی بپردازند که اگر این کار صورت بگیرد و در گروه‌های مجازی بین معتقدین به این نوع سبک زندگی بحث و گفت‌وگوی سازنده شکل بگیرد طبیعتاً از یک رونق فرهنگی بسیار بالا برخوردار خواهیم شد.

وی اظهار کرد: در جامعه امروز ۳ نوع سبک زندگی زنده حضور فعال دارد. اولین سبک مربوط به تمدن گذشته اسلامی، دومی مربوط به تمدن مدرن و سوم مربوط به تمدن نوین اسلامی یا اسلام انقلابی است. 

وی افزود: تمدن گذشته اسلامی که در دوره قاجار و قبل از آن حضور داشت و دوره صفویه به فرهنگ رسمی تبدیل شد کارایی ارائه تمام ظرفیت‌های اسلام را نداشت، به همین مناسبت وقتی در اواسط دوره قاجار با تمدن مدرن مواجه شدیم سرگردانی در جامعه به وجود آمد که هم مزایای تکنیکی تمدن غرب را می‌دید و طلب می‌کرد و هم نمی‌توانست دست از اعتقادات خود بردارد و این چالشی شد که نهضت تنباکو، جنبش مشروطه و انقلاب اسلامی را در جامعه ایران رقم زد.

زاهد زاهدانی تصریح کرد: در انقلاب اسلامی مردم ایران تصمیم گرفتند بر اساس سبکی که در دوران صفوی به عنوان هویت ملی ایران تثبیت شده بود تمدن نوین اسلامی را برپا کنند که مزایای تمدن مدرن را دارا باشد و معایب آن را نداشته باشد و از آن حالت غیر پویای تمدن گذشته اسلامی هم رهایی پیدا کنند.

وی افزود: در طول ۴۵ سال گذشته انقلاب اسلامی موفقیت‌های زیادی داشته و به خصوص در زمینه علمی و تکنیکی پیشرفت‌های زیادی به دست آورده است و از لحاظ تکنیکی در ردیف ۱۰ کشور اول دنیا قرار داریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز با بیان اینکه لازم است تحولات مدرن اسلامی در سبک زندگی ما وارد شود، گفت: ورود این سبک، تحولات عمیق فرهنگی را طلب می‌کند. رسانه‌های معاند و وابسته به غرب سبک زندگی مدرن و سبک زندگی گذشته اسلامی را تبلیغ می‌کنند بدون اینکه نوآوری تمدن اسلامی در آن لحاظ شود.

زاهد زاهدانی بیان کرد: وظیفه همه کسانی که معتقد به تمدن نوین اسلامی هستند این است که از طریق رسانه، هنر و آن‌چه را که در تمدن نوین اسلامی مطلوب می‌دانند به مردم معرفی کرده و مزایای آن را نسبت به تمدن مدرن و تمدن گذشته ذکر کنند.

وی با اشاره به اینکه در فضای مجازی هر کس که تمایل به ترویج تمدن نوین اسلامی داشته باشد را گوشه‌گیر می‌کنند، گفت: برخی افراد به صورت عمد در گروه‌ها حضور پیدا کرده و با قلدرمابی تلاش دارند که سخنانی که راهگشای مسائل فرهنگی است بیان نشود یا فرد مبلغ این نوع فرهنگ را خسته و گوشه‌گیر کنند.

مسئول پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز تصریح کرد: تعداد افراد قلدری که در این گروه‌ها هستند اندک است و مرز اخلاقی را رعایت نمی‌کنند و کسانی که فرهیخته فرهنگی هستند سریع آزرده شده و کنار می‌کشند و دست از تبلیغ و روشنگری تمدن نوین اسلامی برمی‌دارند و این دقیقاً همان جایی است که باید استقامت کرد. بنابراین لازم است با هر شیوه‌ای که ممکن است افراد قلدرمآب را ساکت کرد و یکی از این شیوه‌ها می‌تواند بی‌توجهی و کم محلی باشد.

وی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که قلدرمآب‌ها در فضای مجازی انجام می‌دهند سیاه‌نمایی و بد دل کردن مردم به حرکت انقلابی جمهوری اسلامی است لذا کسانی که علاقه‌مند به انقلاب هستند باید اخبار مثبت و امیدوارکننده را منتشر کنند و پیشرفت‌های انقلاب اسلامی در زمینه‌های مختلف را یادآوری کنند.

پایان خبر کوبار

توسعه فرهنگ نوین اسلامی با تعامل سازنده در فضای مجازی میسر می‌شود

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توسعه فرهنگ نوین اسلامی با تعامل سازنده در فضای مجازی میسر می‌شود" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توسعه فرهنگ نوین اسلامی با تعامل سازنده در فضای مجازی میسر می‌شود"، کلیک کنید.