گونه نادر «رودک عسل خوار» در اردستان مشاهده شد – خبرگزاری کوبار | اخبار ایران و جهان

گونه نادر «رودک عسل خوار» در اردستان مشاهده شد - خبرگزاری کوبار | اخبار ایران و جهان

حسین شواخی در گفت‌وگو با خبرنگار کوبار اظهار داشت: ثبت این‌گونه جانوری در مناطق تحت مدیریت شهرستان اردستان یک اتفاق و رویداد خوب و امیدبخش برای تداوم شرایط زیستی حیات وحش شهرستان است.

وی افزود: مناطق و زیستگاه‌های حوالی روستای اونج شهرستان اردستان یکی از مناطق بکر و مناسب برای زیست گونه‌های کم نظیر جانوری است.

رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان اردستان خاطرنشان کرد: رودک عسل خوار از گونه پستانداران ایران است، برخلاف اکثر پستانداران، رنگ پشت آن سفید یا خاکستری متمایل به زرد و رنگ پهلوها و زیر بدن کاملاً سیاه است. در ناحیه سر، نوارهای سیاه و سفید وجود ندارد.

شواخی ادامه داد: بارزترین ویژگی ظاهری رودک عسل‌خوار این است که برخلاف سایر جانوران روی بدن‌شان روشن‌تر از زیر بدن است، به‌طوری‌که رنگ بدن سیاه بوده و نوار سفید رنگی از بالای چشم‌ها تا انتهای دم امتداد دارد.

به گزارش کوبار، رودک عسل خوار گونه تک‌زی است اما ممکن است در گروه‌های کوچکی که حداکثر سه عضو داشته باشد، زندگی کند. بسیار پنهان‌کار بوده و شب‌ها در گستره خانگی خود به فعالیت می‌پردازد. با ناخن‌های قوی خود سوراخ‌هایی می‌کند و یا در سوراخ‌های طبیعی، شکاف سنگ‌ها و سوراخ درختان لانه می‌سازد. برای یافتن عسل از درختان بالا می‌رود.

به علت ایجاد بوهای بسیار تند و تهوع‌آور از غده‌های زیر دم، داشتن دندان‌های تیز و آرواره‌های قوی، پوست کلفت و چرم مانند و حالت تهاجمی به او لقب جنگجوی بدون رقیب داده‌اند. رودک قادر است در پوست خود که بسیار شل است بچرخد و با این عمل می‌تواند حتی حیوانی را که پشت گردنش را گرفته است گاز بگیرد.

منطقه حفاظت شده کهیاز در ارستان دارای کوه‌ها، دشت‌ها و تپه ماهورهای مختلف است. از مهمترین دشت‌های منطقه می‌توان به دره باغ و انجیله و از مهمترین ارتفاعات آن به کهیاز و کوه سیاه اشاره کرد. منطقه کهیاز یکی از زیستگاه‌های کویری کشور محسوب می‌شود که به دلیل داشتن حداقل تعارضات و مستثنیات و برخورداری از ویژگی‌های خاص توپوگرافی، زیستگاه مناسبی برای بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی ارزشمند محسوب می‌شود.

این منطقه زیستگاه بسیاری از گونه‌های جانوری نادر و با ارزش از جمله جبیر، پلنگ، هوبره و احتمالاً یوزپلنگ آسیایی می‌باشد.

کهیاز در سال ۱۳۸۹ به عنوان منطقه حفاظت شده ارتقا سطح یافت. این منطقه با وسعت ۹۲ هزار هکتار در پنج کیلومتری شرق شهرستان اردستان واقع شده است.

گونه نادر «رودک عسل خوار» در اردستان مشاهده شد – خبرگزاری کوبار | اخبار ایران و جهان

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گونه نادر «رودک عسل خوار» در اردستان مشاهده شد – خبرگزاری کوبار | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گونه نادر «رودک عسل خوار» در اردستان مشاهده شد – خبرگزاری کوبار | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.