اولین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی برگزار شد
دادستان کل کشور بر همکاری و هماهنگی تمام دستگاه ها در انجام وظایف خطیر قانونی و ایجاد فضای رقابتی سالم برای تمام نامزد ها و فراهم کردن بستر کاملا مناسب برای شرکت حداکثری مردم در انتخابات تاکید کرد.
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری کوبار، اولین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشور با حضور اعضا و به ریاست حجت الاسلام و المسلمین موحدی آزاد، دادستان کل کشور برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دادستان کل کشور ضمن درود به روح امام خمینی (ره) و شهیدان به ویژه شهدای خدمت گفت: روز 14 خرداد مقام معظم رهبری در حرم حضرت امام (ره) فرمودند که «حماسه انتخابات مکمل حماسه بدرقه شهیدان است» مردم در طول تاریخ انقلاب حتی قبل از جنگ، امام (ره) و انقلاب را با جان و فرزندانشان همراهی و در کنار نیرو های امنیتی، انتظامی و نظامی از نظام دفاع کردند.
وی ادامه داد: آرامشی که امروز در کشور وجود دارد به دلیل آگاهی مردم به مشکلات است؛ نمونه آن حضور گسترده مردم در تشییع پیکر پاک شهید سلیمانی، راهپیمایی های 22 بهمن و روز قدس است. هر سال درصد قابل توجهی حضور مردم افزایش پیدا می کند. نمونه بارز و برجسته دیگر حضور مردم در مراسم تشییع رییس جمهور شهید خدمت و همراهان ایشان بود. این موارد سرمایه بزرگی است که مردم خلق می کنند.
رییس ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور گفت: مردم در انتخابات مجلس با وجود بمباران تبلیغاتی دشمن حضور پیدا کردند.
حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد خطاب به مسیولان اجرایی و برگزاری انتخابات و نامزد هایی که صلاحیت آنها احراز می شود و نامزد هایی که صلاحیت آنها تایید نمی شود، گفت: اولین تاکید حفظ وحدت ملی، هم بستگی اجتماعی و مسایل کشور و نظام است. دومین تاکید احترام به ارزش های انقلاب اسلامی، قانون اساسی، مقام ولایت فقیه و احیا و تقویت گفتمان امامان انقلاب است. سومین تاکید همکاری و هماهنگی تمام دستگاه ها در انجام وظایف خطیر قانونی و ایجاد فضای رقابتی سالم برای تمام نامزد ها و فراهم کردن بستر کاملا مناسب برای شرکت حداکثری مردم در انتخابات است.
وی در توضیح چهارمین تاکید گفت: تمرکز بر قانون مندی و اجرای صحیح قانون توسط مسیولان و نامزد ها در تمام امور و فرآیند های برگزاری انتخابات باید مورد توجه همگان قرار گیرد. تاکید پنجم استفاده نکردن از امکانات و رسانه های بیگانه و معاند است؛ زیرا همکاری با آنها اساسا جرم محسوب می شود. ششمین تاکید دامن نزدن به حساسیت های قومی و مذهبی، پرهیز از دوقطبی سازی جامعه و پرهیز از چالش آفرینی و تحریک آفرینی است.
دادستان کل کشور افزود: هفتمین تاکید پرهیز از تطهیر گروه ها و احزاب غیرقانونی و ضدانقلاب برای گرفتن رای و هشتمین تاکید پرهیز از تخریب اشخاص حقیقی و حقوقی نامزد ها و همچنین نامزد ها نسبت به یکدیگر توسط خودشان یا هواداران آنها است. نهمین تاکید پرهیز از دادن وعده های خارج از توان و اختیارات قوه مجریه و دهمین تاکید پرهیز از دعوت به تجمعات خیابانی، راهپیمایی بدون مجوز و انتشار اخبار غیرواقعی و کذب توسط نامزد ها و هواداران آنها است.
رییس ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور ادامه داد: یازدهمین تاکید هماهنگی دستگاه های قضایی، امنیتی و انتظامی در پیشگیری و برخورد سریع و قاطع با جرایم احتمالی مخل نظم و امنیت عمومی است. دوازدهمین تاکید بر عدم افشاگری های غیرمستند و اثبات نشده، که در فضای عمومی جامعه تاثیر می گذارد و واکنش مردمی را در پی دارد، است؛ باید در این موارد با هماهنگی یکدیگر تصمیم گیری و برخورد کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد گفت: سیزدهمین تاکید توجه مسیولین و متولیان فرهنگی و صاحبان تریبون اعم از ایمه جمعه و جماعات و برخی چهره های رسانه ای، سیاسی و وابسته به نهاد ها و لزوم تامین انسجام ملی است؛ باید پیوسته در اظهارنظر ها و استفاده از تریبون ها و رسانه ها مسایل انسجام ملی را در نظر داشته باشیم.
وی ادامه داد: سوءاستفاده نکردن از مقام و موقعیت له یا علیه نامزد ها تاکید چهاردهم است. پانزدهمین تاکید رصد و پایش فضای مجازی توسط نهاد های مسیول با هدف پیشگیری و بازدارندگی از تبلیغات محرک معاندین است.
رییس ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور با تشکر و قدردانی از مسیولان دولتی که در غیاب رییس جمهور امور کشور را انجام می دهند، گفت: با تدابیر و توصیه های مقام معظم رهبری اختلال در امور کشور ایجاد نشده و امور جاری کشور به روال عادی در حال انجام است و مراسم های فشرده، سنگین و ملی بعد از این حادثه با تدبیر برگزار شد. به لطف خدا و تلاش و مراقبت مسیولان امنیتی، نظامی و انتظامی هیچ حادثه ای رخ نداد.
حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد ضمن تشکر از وزارت کشور بیان کرد: به محض وقوع این حادثه وزارت کشور بلافاصله مقدمات ثبت نام داوطلبان را فراهم کرد و لیست ثبت نام داوطلبان را به شورای نگهبان ارایه کرد و پس از بررسی در موعد قانونی افراد دارای صلاحیت را اعلام می کنند. با اعلام اسامی احتمال دارد برخی توقعاتی داشته باشند و ناراحت شوند، ولی مطمینیم که مردم با آگاهی هایی که دارند آرامش را حفظ می کنند و نامزد ها باید تسلیم تصمیمات مراجع قانونی باشند و قانون باید فصل الخطاب تمامی ما قرار گیرد.
دادستان کل کشور ضمن توصیه به سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: نظارت ها را تشدید و ارتباط را با دولتمردان و بخش های مختلف قوه مجریه افزایش دهد تا دولت جدید زمام امور را در دست گیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه:پیش بینی های لازم برای جلوگیری از تخلفات انتخاباتی انجام شده است
در ادامه این جلسه علی اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دبیر ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور گفت: ایام بسیار سختی بر ملت ایران گذشت چرا که بلافاصله پس از انتخابات پرشکوه مجلس شاهد حادثه اندوهناک شهادت رییس جمهور بودیم که منجر به برگزاری جلسات فوق العاده برای انتخاب رییس جمهور آینده کشور شده است.
وی ادامه داد: مقرر شده است که چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری مورخ 8 تیرماه در سراسر کشور برگزار شود. شورای نگهبان در مرحله بررسی تایید صلاحیت داوطلبان ثبت نامی است و به محض اینکه تایید صلاحیت ها انجام و لیست اسامی قطعی نامزد ها در 23 خردادماه به وزارت کشور اعلام شود به مدت 15 روز نامزد ها می توانند از فرصت تبلیغات قانونی استفاده کنند و 7 تیرماه پایان روز فعالیت های تبلیغاتی انتخابات است.
دبیر ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور بیان کرد: دبیرخانه و مجموعه ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی نیز با توجه به تجارب قبلی پیش نویسی را آماده کرده است. در راس این پیش نویس با نصب العین قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری، که در سالگرد ارتحال ملکوتی امام خمینی (ره) بیان کردند نامزد ها نباید بحث تخریب چهره ها را در دستورکار خود قرار دهند و اجازه ندهیم که با زیر سوال بردن دستاورد های نظام دشمنان از این فضا سوءاستفاده کنند. بر همین اساس پیش بینی های لازم در چند حوزه صورت گرفته است که پس از طرح و تصویب، ابلاغ خواهند شد.
وی ادامه داد: پیش بینی های لازم درباره جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی از مقام و موقعیت افراد برای له یا علیه نامزد ها و همچنین سوءاستفاده احتمالی نامزد ها از اموال عمومی و بیت المال، بحث توجیه و ارشاد نامزد ها و ستاد های آنها برای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی با هدف اجرای عدالت انتخاباتی و ایجاد فرصت های برابر برای نامزد ها شده است.
جهانگیر گفت: همچنین برای دستگاه های مختلف وظایفی در نظر گرفته شده است؛ به عنوان مثال سازمان بازرسی کل کشور باید سوءاستفاده های احتمالی دستگاه ها را رصد و به موقع تذکرات لازم را بدهد و اگر رفتار غیرقانونی ادامه پیدا کرد، برخورد قانونی کند.
وی گفت: همچنین دادستان ها موظف شده اند که با استفاده از امکانات امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی شایعات درباره انتخابات در فضای حقیقی و مجازی را رصد کنند و برابر موازین قانونی وظیفه برخورد با عامل یا عاملین را در دستورکار قرار دهند تا فضای پاکی برای رقابتی توام با اخلاق برای تمام نامزد ها فراهم شود و مردم در فضای کاملا امن و با سلامت کامل به وظیفه خود عمل کنند.
در ادامه دستگاه های مختلف در مورد انتخابات آتی ریاست جمهوری نقطه نظراتی را ارایه کردند.
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور در این جلسه اظهار کرد: 278 نفر طی 5 روز برای ثبت نام اقدام کردند و در نهایت 80 نفر ثبت نام شدند. برخی افراد طبق قانون، موقعیت و شرایط ثبت نام را نداشتند. با دستور وزیر کشور امسال مصوبه ابلاغی شورای نگهبان به ستاد انتخابات ابلاغ و اجرایی شد و 4 شرط (سن 40 تا 75 سال، مدرک تحصیلی حداقل فوق لیسانس، چهار سال سابقه تصدی در یکی از مناصب و مقامات، سوءسابقه کیفری) که در آن ذکر شده را تبیین و اطلاع رسانی کردیم؛ بنابراین افرادی که شرایط لازم را نداشتند، برای ثبت نام اقدام نکردند.
وی ادامه داد: در حال حاضر براساس قانون 80 نفری که ثبت نام کرده اند و مدارک آنها به شورای نگهبان ارسال شده است 76 نفر آقا و 4 نفر خانم هستند. 45 نفر دارای مدرک دکتری و 24 نفر دارای مدرک فوق لیسانس هستند در حال حاضر منتظر هستیم که شورای نگهبان اسامی افراد تایید صلاحیت شده را اعلام کند.
امین الله زمانی، مدیرکل امور انتخابات شورای نگهبان در این جلسه ضمن تشکر و قدردانی از مدیریت و برنامه ریزی ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری با توجه به شرایط از همان ابتدا در شورای نگهبان جلسات را آغاز و برنامه ریزی ها انجام شد.
وی ادامه داد: لوازم برگزاری انتخابات از جمله تعرفه ها را وزارت کشور شروع به چاپ کرده است و سایر موارد در حال آماده سازی است؛ در وضعیت مطلوبی از جهت اجرای نظارت بر فرآیند ها قرار داریم. در موضوع ثبت نام با هماهنگی وزارت کشور، مصوبه شورای نگهبان اجرایی شد و شاهد حجمی از ثبت نام های غیرمرتبط که بعضاً چالش هایی را ایجاد می کرد، نبودیم.
اولین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی برگزار شد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اولین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی برگزار شد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اولین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی برگزار شد"، کلیک کنید.