نامه 3 کشور اروپایی به شورای امنیت درباره ایران
به گزارش کوبار تروییکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) در ادامه اتهام زنی ها به ایران، نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل نوشته و در آن مدعی نقض تعهدات ایران در توافق هسته ای شدند؛ اقدامی که دیپلمات ها، روز پنج شنبه مدعی شدند هدف فشار آوردن به ایران برای حل وفصل دیپلماتیک این مسیله و پرهیز از اعمال دوباره تحریم های سازمان ملل را دنبال می کند.
به نقل از کوبار تروییکای اروپایی، اخیرا، پیش نویس قطعنامه ای را به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ارایه کرد که روز چهارشنبه با 20 رای موافق، 2 رای مخالف و 12 رای ممتنع در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب شد.
به گفته دیپلمات ها، در این قطعنامه از ایران خواسته شده تا درباره ذرات اورانیوم کشف شده در 2 سایت توضیح دهد، همکاری با آژانس را بهبود ببخشد و از تصمیم خود برای لغو انتصاب بازرسان باتجربه آژانس بازگردد.
نمایندگی ایران در سازمان های بین المللی اعلام کرده، تهران در چارچوب موافقت نامه پادمان جامع تاکنون با آژانس همکاری کاملی کرده است و تمام مواد و فعالیت های هسته ای ایران به طور کامل به آژانس اعلام گردیده و توسط آژانس راستی آزمایی شده است.
همچنین، در این قطعنامه پیشنهادی اروپایی ها ادعا شده که ایران تعهدات خود در زمینه پادمان های پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای را نقض کرده است.
اگرچه، نمایندگی ایران در این باره اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران به طور کامل به تعهدات خود از جمله موافقت نامه پادمان جامع پایبند بوده و تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا آژانس بتواند به طور موثر فعالیت های راستی آزمایی خود را در ایران انجام دهد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: نامه فرانسه، انگلیس و آلمان به وضوح، در بر دارنده تهدید «بازگردانی یک باره» تحریم های سازمان ملل(سازوکار ماشه) نیست اما این کشورها در آن متذکر شده اند که تاریخ قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل که سند قانونی توافق هسته ای است، در 18 اکتبر 2025 به پایان می رسد.
در نامه تروییکای اروپایی که تاریخ آن 3 ژوین است، گزارش ماه پیش (میلادی) مدیرکل آژانس بین المللی انرژی بهانه ای برای اتهام زنی به ایران در زمینه فعالیت های هسته ای آن، از جمله در زمینه افزایش ذخایر و تولیدات اورانیوم غنی شده با خلوص بالا قرار گرفته است.
در این نامه که رویترز آن را رویت کرده، این سه کشور بدون اشاره به تاثیر خروج یک جانبه آمریکا در کارشکنی در روند اجرای برجام و با نادیده گرفتن پایبندی های ایران به تعهدات خود در توافق، با وجود متحمل شدن تحریم های واشنگتن، ادعا شده است: گسترش فعالیت های هسته ای ایران برجام را پوچ و بی اثر کرده و از ارزش آن در زمینه منع اشاعه تسلیحات اتمی کاسته است.
این ادعا در حالی مطرح می شود که نمایندگی ایران در سازمان ملل در نامه ای به شورای امنیت گفت: تروییکای اروپا همچنان جمهوری اسلامی ایران را به عدم پایبندی به تعهدات برجامی متهم می کنند، در حالی که به عمد منشا اصلی وضعیت کنونی را نادیده می گیرند.
در نامه نمایندگی ایران آمده است: ایران تصریح کرده که تصمیم این کشور برای اتخاذ اقدامات اصلاحی کاملاً مطابق با حق ذاتی اش طبق بندهای 26 و 36 برجام در واکنش به خروج یکجانبه آمریکا از این توافق و همچنین عدم پایبندی سه کشور اروپایی به تعهدات خود صورت گرفته است.
نمایندگی ایران در این نامه خاطرنشان کرد: هدف این تصمیم ایران که یک سال کامل پس از خروج غیرقانونی ایالات متحده و شکست سه کشور اروپایی در اجرای تعهدات لغو تحریم ها اتخاذ شد، کاملاً واضح بود؛ بازگرداندن تعادل در تعهدات متقابل و منافع تحت برجام.
خبرگزاری رویترز در ادامه گزارش داد: «دیپلمات های غربی و دیگر منابع مطلع از نامه تروییکای گفتند که هدف آن تلاش برای افزایش فشار بر ایران در شورای امنیت و زمان خریدن به منظور یافتن راهکاری دیپلماتیک پیش از به پایان رسیدن تاریخ اختیار قانونی آن ها در فعال کردن بازگردانی یک باره تحریم های سازمان ملل علیه ایران در سال آتی است.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، دو بار در سال، معمولا در ژوین و دسامبر، درباره اجرای قطعنامه 2231 گزارشی ارایه می کند. شورای امنیت قرار است در 24 ژوین گزارش بعدی را بررسی کند.
داریل کیمبال، مدیر اجرایی انجمن غیردولتی کنترل تسلیحاتی آمریکا درباره این نامه مدعی شد: اشاره تروییکای اروپایی به تاریخ اکتبر 2025، وقتی مهلت بازگردانی یک باره تحریم های سازمان ملل به پایان می رسد و مکاتبه آن ها با شورای امنیت بیانگر این است که آن ها واقعا در تلاشند زمینه قانونی بازگردانی تحریم ها علیه ایران در زمانی دیگر را فراهم کنند.
311311
نامه 3 کشور اروپایی به شورای امنیت درباره ایران
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نامه 3 کشور اروپایی به شورای امنیت درباره ایران" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نامه 3 کشور اروپایی به شورای امنیت درباره ایران"، کلیک کنید.