مروری بر مهم ترین پیشرفت های ارتباطی طی دوسال گذشته

مروری بر مهم ترین پیشرفت های ارتباطی طی دوسال گذشته

راه اندازی صندوق های پستی هوشمند، اتصال 6000 روستای جدید به اینترنت پر سرعت، افزایش 123 درصدی ظرفیت ترانزیت اینترنت از داخل کشور و حضور بیش از 37 میلیون کاربر فعال در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند برخی از مهم ترین اقداماتی است که وزارت ارتباطات از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون انجام داده است.

به گزارش کوبار، با شروع ایام الله دهه فجر برخی از دستاورها و مهم ترین اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان ها و شرکت های زیرمجموعه اش، اعلام شد.

یکپارچه سازی اطلاعات و خدمات در راستای تحقق نسل جدید توسعه دولت الکترونیکی (2EGOV) نیازمند وجود بستری برای تبادل و به اشتراک گذاری داده ها، اطلاعات و خدمات است. لازمه تحقق اهداف عالی توسعه دولت الکترونیکی در ایجاد زیرساخت تعامل پذیر، پویا و یکپارچه تبادل اطلاعات و خدمات دولت است که در ادبیات این حوزه تحت عناوین مرکز تبادل اطلاعات (NIX) یا گذرگاه خدمات دولت (GSB) شناخته می شود.

بستر تبادل داده، اطلاعات و خدمات بین دستگاه های اجرایی، زیرساخت استعلام الکترونیکی اطلاعات بین دستگاه های اجرایی، قابلیت توسعه ارتباطات الکترونیکی دستگاه های اجرایی فارغ از هر گونه ماهیت درونی سامانه ها و مکان فیزیکی واحدهای اجرایی دولت، انتقال اطلاعات امن و سریع بین سامانه های مختلف در بستر سازمان های دولتی از طریق سرویس و تمرکز تبادل اطلاعات در قالب سرویس ها در یک بستر واحد که امکان توسعه در سطح ملی و حتی فراملی را فراهم کند، از جمله مهم ترین اهداف مرکز ملی تبادل اطلاعات است.

در این راستا یکی از اقداماتی که طی دوسال گذشته انجام شده افزایش تعداد سازمان های دولتی متصل به مرکزملی تبادل اطلاعات اشاره کرد به گونه ای که از ابتدای دولت تاکنون تعداد سازمان های دولتی متصل به این مرکز از 277 دستگاه به 425 دستگاه رسیده است.

افزایش تعداد شرکت های خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی پیام

 منطقه ویژه پیام، یک منطقه نسبتاً قدیمی است که سازمان آن بلوغ یافته است و کل مجوزهای صنعتی از جمله جواز تاسیس، پروانه بهره برداری، گواهی تولید، پروانه احداث بنا، ارجاع ناظر، تایید نقشه، صدور پایان کار و غیره توسط خود سازمان منطقه و داخل منطقه ویژه اقتصادی پیام برای شرکت ها صادر می شود. ایجاد گمرک تخصصی فناوری اطلاعات در منطقه پیام یکی از مزیت های بزرگ آن به شمار می رود؛ چرا که این منطقه دارای فرودگاهی است.  

طبق آخرین آمار اعلام شده در حال حاضر 320 شرکت در منطقه ویژه اقتصادی پیام مستقر هستند که بیش از 95 درصد آنها در دسته شرکت های تولیدی قرار می گیرند. که قابلیت پذیرش پروازهای بین المللی را دارد. در این راستا یکی از اقدامات انجام شده در این دولت افزایش تعداد شرکت های خصوصی مستقر در این منطقه است که عمده آنها در زمینه تولید گوشی تلفن همراه و تجهیزات شبکه ملی اطلاعات فعالیت می کنند از ابتدای کار دولت سیزدهم تاکنون  از 104 شرکت به 219 شرکن در بهمن ماه امسال رسیده است.  

راه اندازی صندوق های پستی هوشمند

یکی از اقدامات انجام شده طی دوسال گذشته را می توان راه اندازی صندوق های پستی هوشمند توسط وزارت ارتباطات و شرکت ملی پست دانست. سال های اخیر در کشورهای دیگر از جمله ایران موضوع هوشمندسازی صندوق ها که به صورت اشتراکی استفاده و سبب افزایش بهره وری می شوند، در حال رشد و تکثیر است. به لحاظ فناوری و ارتقای شبکه ای که مجموعه این صندوق ها را مدیریت کند، سرمایه گذاری برای تولید چنین صندوق هایی که قابلیت این منظور را داشتند پیش بینی شد.

صندوق های هوشمند بدون دخالت عامل انسانی کار خود را انجام می دهند درصورتی که به روش سنتی در فضاهای محصور و با مدیریت یک حوزه برای نظارت لازم خدمات خود را ارایه می دهند، بنابراین سرمایه گذاری در حوزه فناوری و توزیع شبکه ای این صندوق ها نیازمند سرمایه گذاری قابل توجهی است.

اتصال 6000 روستای جدید به اینترنت پر سرعت 

فضای مجازی امروزه نقش پررنگی در زندگی روزمره افراد پیدا کرده و بسیاری از مردم کسب و کار دیجیتالی را به عنوان شغل خود انتخاب کرده اند؛ بنابراین همه ما یا مشتری این فضا هستیم یا فردی از خانواده ما ارایه دهنده خدمات در این فضاست. ارتباطات در عصر جدید یکی از حقوق اساسی انسان ها و جزو حقوق عمومی مردم محسوب می شود و ارتباطات دیگر امتیاز نیست و تبدیل به حق شده و باید عدالت در این حوزه رقم بخورد.

یکی از طرح هایی که می تواند روند اتصال روستاها به اینترنت را تسریع کند، شبکه ملی اطلاعات است که یکی از مهم ترین اهداف این شبکه را می توان برقراری عدالت اجتماعی با اتصال روستاها به اینترنت نام برد. طبق اخرین آمار اعلام شده از سوی مسیولان  5500 روستا به اینترنت پرسرعت متصل شده اند و 2000 روستا نیز باقی مانده که تا پایان سال متصل می شوند. اما وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تازه ترین اطلاع رسانی خود اعلام کرده است از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 6000 روستای جدید به اینترنت پرسرعت و پایدار متصل شده اند.  

افزایش 123 درصدی ظرفیت ترانزیت اینترنت از داخل کشور

در دو سال گذشته تلاش بسیاری برای نوسازی زیرساخت های ارتباطی در لایه های مختلف انجام شده است. در واقع در چهار لایه دسترسی، تجمیع شبکه های استانی و شهری، شبکه مادر مخابراتی و دروازه های ورودی اینترنت به کشور اقدامات زیادی انجام شده است و در لایه ورودی اینترنت کشور در دو سال گذشته  سعی  شده منابع ورودی را تنوع و میزان اینترنت ورودی را بیش از دو برابر نیاز کشور تامین شود.  

طبق بررسی های انجام شده سطح ترافیک شبکه به صورت قابل قبولی افزایش پیدا کرده و میزان اشباع در آن به حداقل میزان خود نسبت به گذشته رسیده و پیشرفت در این زمینه همچنان ادامه دارد و برای اولین بار به ارزش 7000 میلیارد ریال که بزرگ ترین قرارداد بومی سازی شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات محسوب می شود، منعقد و قرار است با استفاده از تجهیزات بومی 20 ترابیت بر ثانیه به ظرفیت شبکه انتقال کشور اضافه شود.  

بنابراین در جهت افزایش پیشرفت این طرح ایجاد قطب مرکز داده در کشور در دستور کار قرار گرفت، به گونه ای که ایجاد سه قطب مرکز داده در منطقه ویژه اقتصادی پیام پیش بینی شده است. طبق گفته مسیولان 18 شرکت خصوصی برای ایجاد مرکز داده در منطقه درخواست داشته اند که با آنها موافقت شده و سه شرکت مرکز داده را فعال کرده و برنامه این است که به زودی 1000 رک در منطقه ویژه اقتصادی پیام روشن کنند. در همین راستا یکی از اقدامات وزارت ارتباطات طی دوسال گذشته می توان به افزایش ظزفیت ترانزین اینترنت از داخل شور از ابتدای شهریور 1400 تاکنون اشاره کرد.  

حضور بیش از 37 میلیون کاربر فعال در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، ارایه دهنده خدمات دولتی به صورت یکپارچه، سریع و آسان به عموم مردم است که در مسیر آماده سازی و بهره برداری قرار دارد. دستورالعمل اجرایی اتصال دستگاه های اجرایی به پنجره واحد خدمات هوشمند دولت شامل اولویت ها، اصول حاکم و ضوابط ساماندهی با همکاری دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و مطابق قانون برای تصویب نهایی به شورای اجرایی فناوری اطلاعات ارایه شده است.  

امسال تکلیفی که به صورت جدی دنبال می شود، ارایه 100 درصدی خدمات دستگاه ها به صورت تمام الکترونیکی از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند است که براساس این تکلیف باید همه دستگاه ها تا پایان آبان ماه انجام می دادند و تا پایان آذرماه هم همه استعلامات خود را با دستگاه های دیگر تمام الکترونیک انجام دهند. تکلیف سومی هم که ارایه شده این است سازمان ها 20 درصد خدمات خود را به شکل کاملا هوشمند ارایه کنند، این تکالیف مهلت های قانونی است که در قانون بودجه 1402 تدارک دیده شده تا دستگاه ها به سرانجام برسانند.  

بر اساس آخرین آمار اعلام شده تاکنون بیش از 98 درصد دستگاه های اجرایی به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی my.gov.ir متصل شده اند که به دنبال آن بیش از 2000 خدمت و 4000 مجوز در این پنجره با هدف از بین رفتن زمینه های فساد و امضای طلایی و تسهیل امور مردم ارایه شده است و تاکنون طبق اعلام وزارت ارتباطات 37 میلیون کاربر در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون حضور یافته اند.  

پایان خبر کوبار

مروری بر مهم ترین پیشرفت های ارتباطی طی دوسال گذشته

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مروری بر مهم ترین پیشرفت های ارتباطی طی دوسال گذشته" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مروری بر مهم ترین پیشرفت های ارتباطی طی دوسال گذشته"، کلیک کنید.