قهوه گانودرما برای سنگ کلیه
محبوبیت روزافزون قهوه به عنوان یک نوشیدنی در سراسر جهان باعث شده که دانشمندان و محققین روی اثرات آن بر سلامتی بررسی های زیادی انجام دهند. قهوه و کلیه یکی از موضوعات مهمی است که توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است.بسیاری از کسانی که از بیماری های کلیوی، مانند نارسایی کلیه و سنگ کلیه رنج می برند، با این پرسش مواجه هستند که آیا می توانند قهوه مصرف کنند یا خیر. در این مقاله، تمام جوانب و تاثیرات مثبت و منفی تاثیر قهوه بر کلیه ها، بیماری های کلیوی و سازگاری قهوه و کلیه را بررسی می کنیم.
قهوه می تواند خطر بیماری کلیوی را کاهش دهد. یافته های اخیر نشان می دهد مصرف قهوه گانودرما برای فشار خون ممکن است اثر مفیدی بر عملکرد کلیه ها داشته باشد و در نتیجه، خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را کاهش دهد. یک مطالعه که در کشور کره روی بیش از 2600 زن انجام شد، نشان داد که مصرف قهوه با کاهش خطر بیماری کلیوی، شامل زنان دیابتی مرتبط است.
با توجه به ماهیت مرتبط و بحث برانگیز موضوع، در سال 2016 تلاش شد تا دوباره به این موضوع پرداخته شود و این بار نتایج روی مردان آزمایش شود. مشاهده شد که هیچ ارتباطی بین مصرف قهوه و افزایش خطر بیماری کلیوی در بیماران مرد وجود ندارد.
جالب اینجاست که مجددا به احتمال کاهش خطر بیماری کلیوی در زنانی که قهوه می نوشند، اشاره شد. نتیجه گیری در مورد مصرف قهوه، حداقل بر اساس این داده ها می تواند این باشد که نوشیدن قهوه در مردان برای کلیه ها بی ضرر و احتمالاً در زنان مفید است. بنابراین به نظر می رسد قهوه و کلیه سازگار باشند.
نتایج فوق شبیه به مطالعه دیگری در بخش دیگری از جهان یعنی نیکاراگویه است که در آن شیوع کمتر بیماری مزمن کلیوی در روستاهای تولید قهوه مشاهده شده است. مکانیسم دقیق اینکه چرا قهوه ممکن است این نقش محافظتی را داشته باشد، هنوز در حال مطالعه است؛ اما حدس و گمان ها نقش آنتی اکسیدان های موجود در قهوه را موثر می دانند.
در سال 2018، روی 5000 تن از افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی تحقیقاتی انجام شد و این طور به نظر می رسید که افزایش مصرف روزانه کافیین، احتمال مرگ زودهنگام آن ها را کاهش می دهد.
این مزیت با در نظر گرفتن عوامل مهمی، مانند سن، جنسیت، نژاد، سیگار کشیدن، رژیم غذایی و بیماری ها، باز هم به قوت خود باقی ماند. دانشمندان احتمال می دهند دلیل این امر ممکن است این باشد که قهوه از طریق اکسید نیتریک به عملکرد بهتر رگ های خونی کمک می کند. اکسید نیتریک یک عامل کلیدی در عملکرد سالم عروق خونی است.
آیا قهوه برای سنگ کلیه خوب است؟
شاید تعجب کنید اگر بدانید که قهوه و کلیه از لحاظ سنگ سازی هم با هم سازگار هستند. بر اساس مطالعاتی که در سال 2021 توسط محققان سویدی انجام شد، مشاهده شد که افزایش استفاده از قهوه و محصولات کافیین دار ممکن است منجر به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه شود.
یکی از نویسندگان این مطالعه گفته است: “افزایش مصرف قهوه، مثلاً از یک فنجان در روز به 1.5 فنجان در روز، خطر ابتلا به سنگ کلیه را تا 40 درصد کاهش می دهد. یافته های ما قویاً نشان می دهد مصرف منظم قهوه، خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد.”
در بسیاری از مطالعات مشاهده ای، مصرف همیشگی قهوه و کافیین با کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه مرتبط است. با این وجود، دانشمندان می گویند به دلیل احتمال اشتباه در مطالعات مشاهده ای و فقدان داده های حاصل از کارآزمایی های تصادفی سازی شده و کنترل شده، علت وجود این ارتباط ها هنوز ثابت نشده است.قهوه و کلیه از لحاظ سنگ سازی هم با هم سازگار هستند.
آیا افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قهوه بخورند؟
پزشکان افزایش مصرف مایعات برای پیشگیری از سنگ کلیه را توصیه می کنند. در طول دو دهه گذشته، بسیاری از محققان روی ارتباط نوع نوشیدنی های مصرفی، از جمله نوشیدنی های کافیین دار، با بروز سنگ کلیه متمرکز شده اند. در سال 1996، یافته ها نشان داد همه انواع نوشیدنی ها بر بیماری سنگ کلیه تاثیر نمی گذارند.
فقط قهوه کافیین دار، قهوه و چای بدون کافیین – نه نوشابه های کافیین دار و بدون کافیین – با کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه مرتبط هستند. داده ها نشان داد خطر تشکیل سنگ کلیه در افرادی که قهوه کافیین دار، قهوه بدون کافیین و چای مصرف می کردند، به ترتیب 10%، 9% و %8 کمتر بود.
در سال 2013، آزمایشات روی تعداد بسیار بیشتری از شرکت کنندگان انجام شد و نتایج فوق مجددا تایید شد. داده ها نشان داد خطر ابتلا به بیماری سنگ کلیه در افرادی که به ترتیب قهوه کافیین دار، قهوه بدون کافیین و چای مصرف می کردند، 26٪، 16٪ و 11٪ کمتر است؛ البته در حجم نمونه بسیار بزرگ تر، تفاوت بین قهوه کافیین دار و بدون کافیین بیشتر قابل مشاهده است.
در تمام آزمایش ها نشان داده شده است که مصرف قهوه بدون کافیین با کاهش خطر سنگ کلیه مرتبط است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که غیر از کافیین، سایر ترکیبات زیست فعال موجود در قهوه، ممکن است اثرات محافظتی مشابهی در برابر بیماری سنگ کلیه داشته باشند (البته نه به اندازه کافیین).
مضرات قهوه برای سنگ کلیه
بسیاری از مردم وقتی متوجه می شوند به بیماری کلیوی مبتلا شده اند و باید تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کنند، از پزشک خود این سوال را می پرسند که آیا می توانند قهوه مصرف کنند یا خیر؟ همانطور که گفته شد، قهوه برای مبتلایان به بیماری کلیوی بد نیست، اما چند نکته وجود دارد که اگر به سنگ کلیه مبتلا هستید، باید حتما آن ها را در نظر بگیرید:
میزان قهوه مصرفی
اولین چیزی که باید در نظر بگیرید محتوای مغذی قارچ گانودرما برای کبد چرب است. قهوه غذای کم پتاسیم در نظر گرفته می شود، اما بسیاری از مردم بیش از یک فنجان قهوه در روز می نوشند. سه تا چهار فنجان قهوه در روز، سرشار از پتاسیم است و می تواند سطح پتاسیم را افزایش دهد.
افزودن خامه یا شیر می تواند محتوای پتاسیم قهوه را حتی بیشتر بالا ببرد. نوشیدن کمتر از سه فنجان قهوه در روز بی خطر است، اما برای مصرف بیش از آن بهتر است محتاط باشید.قهوه کافیین دار، قهوه و چای بدون کافیین، با کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه مرتبط هستند.
فشار خون
کافیین باعث افزایش کوتاه، اما ناگهانی می شود. در این مورد هم بهتر است اعتدال را در میزان قهوه ای که می نوشید، رعایت کنید. کسانی که در کنترل فشار خون خود مشکل دارند، باید کمتر از سه فنجان قهوه در روز بنوشند.
مواد افزودنی
آنچه به قهوه اضافه می شود، می تواند بیشتر از خود قهوه مشکل ساز باشد. خامه ها، شیر و کرم هایی که به قهوه اضافه می شوند، می توانند ایجاد مشکل کنند. تولیدکنندگان به کرم های قهوه فسفات های شیمیایی اضافه می کنند. این فسفات ها به راحتی توسط بدن جذب می شوند و برای افرادی که بیماری کلیوی دچارند، مناسب نیستند.
میزان مایعات مصرفی
قهوه مایع به حساب می آید. اگر از یک رژیم غذایی با مایعات محدود پیروی می کنید، باید نوشیدن قهوه را در مقدار مصرف روزانه خود بگنجانید.
فواید قهوه برای سنگ کلیه
فوایدی که قهوه برای سلامتی دارد، بسیار زیاد است و همچنان موارد جدیدی کشف می شوند. تحقیقات جدیدی که در سال 2021 انجام شده است نشان می دهد باز هم می توانیم یک مورد قابل توجه دیگر را به لیست فواید قهوه اضافه کنیم و آن سازگاری قهوه و کلیه است.
طبق تحقیقات دانشمندان سویدی، مصرف قهوه می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه شود. البته آن ها به طور قطع ثابت نمی کنند که نوشیدن مقادیر زیاد قهوه باعث کاهش سنگ کلیه می شود.
دانشمندان چند دلیل دیگر برای اینکه چرا قهوه ممکن است به کاهش بروز سنگ کلیه کمک کند، ارایه می کنند. آن ها می گویند کافیین، جریان ادرار را افزایش می دهد که عامل محافظتی مهمی در برابر ایجاد سنگ کلیه است. لازم به ذکر است مصرف کافیین باید با مصرف آب کافی همراه باشد. تاثیرات قهوه گانودرما برای یبوست را میتوانید در سایت مشاهده کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قهوه گانودرما برای سنگ کلیه" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قهوه گانودرما برای سنگ کلیه"، کلیک کنید.