تدوین نقشه های خطرپذیری سیل در تهران/ شناسایی ساختمان های در معرض سیلاب

تدوین نقشه های خطرپذیری سیل در تهران/ شناسایی ساختمان های در معرض سیلاب

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه سیل های عادی تهران تا چهار روز قبل از وقوع قابل پیش بینی است، گفت: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درحال شناسایی ساختمان های در معرض سیل و اطلاع آن به مالکان است.

علی نصیری در گفت وگو با کوبار با اشاره به راه اندازی سامانه سیل سنج در پایتخت گفت: این سامانه، اجزای مختلفی دارد که شامل نقشه های پیش بینی هواشناسی جهانی و سنسورهای باران سنج و سدسنج است. همچنین ما در تلاشیم دوربین هایی برای پایش میزان پرشدگی کانال های آب های سطحی فراهم کنیم. مجموعه این بررسی ها می تواند هشداری برای سیل ایجاد کند.

وی افزود: هشدار دادن درباره سیل ها، وظیفه سازمان هواشناسی است اما ما در مدیریت بحران با استفاده از این تجهیزات و با بررسی های نرم افزاری به کمک این سازمان می رویم تا پیش بینی ها از کیفیت بهتری بهره مند شود که این مسیله باعث افزایش کیفیت 10 برابری پیش بینی سیل در شهر تهران می شود. 

نصیری گفت: برای پیش بینی سیل های برق آسا مانند سیل های شیراز و امامزاده داوود (ع)، در دنیا مشکلات بسیاری وجود دارد و کشور ما نیز از این مشکلات استثنا نیست ولی پیش بینی سیل های عادی که بر اثر افزایش بارندگی رخ می دهند، قابل پیش بینی است و امروزه ما در شهر تهران می توانیم از چهار روز قبل آن را پیش بینی کنیم.

وی افزود: از پارسال تدوین نقشه های پهنه بندی خطر سیل در شهر تهران آغاز شد و در سال جاری هم ادامه خواهد یافت. با استفاده از این نقشه ها متوجه می شویم که اگر سیل جاری شود؛ کدام مناطق را آب می برد؟ آسیب ها به چه میزان خواهد بود؟ میزان صدمات جانی و مالی را می توان پیش بینی کرد. همچنین می توانیم این موارد را در نرم افزارهای ایرانی مانند نشان و بلد پیاده کنیم تا در صورت لزوم مورد استفاده مردم قرار گیرد که در زمان سیل از این مناطق مشخص شده دوری کنند. 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: این طرح از سال گذشته آغاز شد و ما می دانیم در صورت بروز سیل، کدام مراکز مهم و شلوغ مانند ایستگاه های مترو، میادین مهم و بیمارستان ها درگیر سیل می شوند و سایر نقاط نیز آماده خواهد شد. 

نصیری در پاسخ به این پرسش که در هر سیل این نوع پیش بینی مراکز متفاوت می شود یا خیر؛ گفت: برخی ساختمان ها و در واقع دارایی های شهری همیشه در معرض سیل خواهند بود و این مسیله به نوع بارندگی ها بستگی ندارد. لیست و اسامی این ساختمان ها و مراکز به صورت محرمانه به مالکان اعم از شهرداری اعلام شده و شهردار دستور لازم برای رفع خطر را صادر کرده است.

وی با اشاره به اینکه این مطالعات باید سال های پیش انجام می شد؛ افزود: متاسفانه تعدادی بیمارستان و ساختمان جدید نیز در این لیست هستند که باید قبل از ساخت به سیل توجه می کردند که این اتفاق رخ نداده است.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: ما با همکاری دانشگاه شهید بهشتی این نقشه ها را ایجاد می کنیم و در صورت نیاز به صاحبان و ذی نفعان مراکز نیز اطلاع می دهیم تا اقدامات مناسب انجام شود. 

نصیری با اشاره به اینکه ما به استقبال ایمنی سازی می رویم؛ گفت: ما در تلاشیم تا قبل از وقوع سیل، شرایطی را فراهم کنیم که از میزان خسارت و صدمات مالی و جانی را به حداقل برسانیم.

پایان خبر کوبار

تدوین نقشه های خطرپذیری سیل در تهران/ شناسایی ساختمان های در معرض سیلاب

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تدوین نقشه های خطرپذیری سیل در تهران/ شناسایی ساختمان های در معرض سیلاب" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تدوین نقشه های خطرپذیری سیل در تهران/ شناسایی ساختمان های در معرض سیلاب"، کلیک کنید.