ان بی سی: ترامپ به دنبال راه فرار از جنگ پرهزینه با یمن بود

ان‌بی‌سی: ترامپ به‌دنبال راه فرار از جنگ پرهزینه با یمن بود

به گفته دو مقام آمریکایی که در جریان جزئیات مالی قرار دارند حملات به یمن هرگز ضربه ای فلج کننده به انصارالله وارد نکرد اما از ماه مارس تاکنون بیش از یک میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشته است که این مبلغ شامل هزاران بمب و موشک مورد استفاده در حملات هفت پهپاد ساقط شده و ۲ جنگنده غرق شده می شود.

به گزارش کوبار پس از هفته ها عملیات نظامی آمریکا ارتش یمن همچنان توانایی حمله به اهدافی فراتر از این کشور  را حفظ کرده و این هفته حتی حمله ای علیه فرودگاه بین المللی اصلی رژیم صهیونیستی انجام داد اما توافق غافلگیرکننده ای که ترامپ روز سه شنبه اعلام کرد ممکن است فعلا به عنوان پایان موفقیت آمیز عملیات تلقی شود.

مطابق با این توافق آمریکا در ازای توقف حملات ارتش یمن به کشتی های آمریکایی از حمله به یمن دست می کشد.

به نوشته ان بی سی نیوز تا این لحظه مشخص نیست که این توافق چگونه حاصل شده چه مدت دوام خواهد آورد و در بلندمدت چه معنایی برای درگیری ای که چند هفته پس از عملیات طوفان الاقصی در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد دارد.

طبق گفته ۲ مقام آمریکایی این توافق با میانجی گری از سوی دولت عمان حاصل شده و فقط مربوط به کشتی های آمریکایی است. انتظار می رود ارتش یمن همچنان به حملات علیه رژیم صهیونیستی و کشتی های کشورهای دیگر ادامه دهند.

یکی از مقامات آمریکایی آشنا با عملیات نظامی علیه یمن گفت: «دولت ترامپ به وضوح به دنبال راهی برای خروج از این عملیات علیه حوثی ها بود.»

وزارت دفاع آمریکا تاکنون اظهارنظری در این باره نکرده است.

پهپادهای آمریکایی که برای بررسی اصابت اهداف ارسال می شدند اغلب توسط یمنی ها سرنگون می شدند و هیچ نیروی آمریکایی در خاک یمن حضور نداشت تا اثربخشی عملیات را برای پنتاگون ارزیابی کند.

با این حال به گفته این ۲ مقام این عملیات برای آمریکا بسیار پرهزینه بوده و منابع نظامی کشور را نیز تحلیل برده است.

از ۱۵ مارس پنتاگون حدود ۲ هزار بمب و موشک به ارزش بیش از ۷۷۵ میلیون دلار علیه یمن استفاده کرده است. این شامل صدها بمب ۲ هزار پوندی هرکدام به قیمت ۸۵ هزار دلار دست کم ۷۵ موشک تاماهاک هرکدام به قیمت حدود ۱.۹ میلیون دلار دست کم ۲۰ موشک کروز AGM-۱۵۸ پرتاب شونده از هواپیما هرکدام به قیمت حدود ۱.۵ میلیون دلار و سایر مهمات است.

آمریکا همچنین دست کم ۱۰ میلیون دلار صرف جابه جایی ۲ سامانه دفاع موشکی پاتریوت و تجهیزات پشتیبانی آن ها از طریق کشتی به منطقه کرده است. این مبلغ شامل تجهیزات منتقل شده از طریق هوایی نمی شود.

فرمانده نیروهای آمریکایی در منطقه ایندوپاسیفیک گفت ارتش آمریکا برای انتقال یک سامانه پاتریوت از منطقه او به خاورمیانه از ۷۳ پرواز هواپیمای C-۱۷ استفاده کرد. هزینه پرواز هر ساعت C-۱۷ حدود ۲۷ هزار دلار است و ارتش آمریکا در مجموع ۲ سامانه پاتریوت را به منطقه منتقل کرده است.

با این حال نگرانی ها درباره اینکه رویکرد دولت ترامپ برای مقابله با یمن نتواند پایدار و بلندمدت باشد رو به افزایش است.

«دانا استرول» که در دوران دولت بایدن عالی ترین مقام سیاست گذاری پنتاگون برای منطقه بود گفت: «واشنگتن صبر کمی دارد و تمرکز کوتاه مدت؛ بنابراین بعید است منابع و توجه سطح بالای لازم را برای رسیدن به یک نتیجه معنادار در این کارزار اختصاص دهد.»

وی مدعی شد: «حوثی ها (ارتش یمن) برای مدتی به کشتی های آمریکایی شلیک نخواهند کرد اما حمله به اسرائیل را متوقف نخواهند کرد کشتیرانی تجاری به حالت عادی باز نخواهد گشت و در جنگ داخلی یمن هم هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.»

استرول همچنین گفت: «اگر حوثی ها به تعهد خود عمل کنند و به کشتی های آمریکایی حمله نکنند همین برای دولت ترامپ کافی خواهد بود تا پایان نقش خود در این مبارزه را توجیه کند.»

پایان خبر کوبار

ان بی سی: ترامپ به دنبال راه فرار از جنگ پرهزینه با یمن بود

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ان بی سی: ترامپ به دنبال راه فرار از جنگ پرهزینه با یمن بود" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ان بی سی: ترامپ به دنبال راه فرار از جنگ پرهزینه با یمن بود"، کلیک کنید.