افزایش یادگیری در کودکان
در واقع، والدین اغلب به کودکان در آموزش تمرکز و به عبارتی بالا بردن تمرکز در درس خواندن کمک می کنند، زیرا این نوع آموزش برای کودکان به خصوص در سنین مدرسه، مفید و ضروری است، پس در اینجا 10 روش برای تجزیه و تحلیل چگونگی بهبود تمرکز کودکان آورده شده است. اشتباه 1: به کودک خود اسباب بازی های زیادی میدهید! برخی والدین هر دو شاغل هستند و زمانی برای همراهی و بازی کردن با فرزند خود ندارند، بنابراین اغلب اسباب بازی های زیادی برای همراهی با کودک خود می خرند. اما نمی دانند که با این کار تمرکز کودک را از بین می برند. اغلب یک اسباب بازی در عرض چند دقیقه توسط کودک، جایگزین می شود.
اشتباه 2: زمانی را برای گذراندن وقت با کودک خود اختصاص نمی دهید! اشتباه 3: مرتب برای کودک مزاحمت ایجاد میکنید. لباس پلیسی بچه گانه پسرانه باید دارای قابلیت تنظیم جلوگیری از جذب رطوبت بیش از حد توسط بدن سربازان باشد . وقتی کودک به شدت مشغول بازی یا درس خواندن است، برخی از والدین در کنارشان «منتظر» هستند و فقط دخالت و اصرار دارند. کودک زمانی برای ساکت و تنها بودن ندارد. چنین کودکی “بدون اعتمادبه نفس و وابسته” بزرگ می شود، سرزندگی او کاملا به نفس مادر بستگی دارد، زیرا وابستگی اغلب منجر به اضطراب و درماندگی در برابر مشکلات دشوار می شود و کودک قادر به تمرکز بر تفکر مستقل نخواهد بود.
کودکانی که نیازهای عاطفی آنها برآورده نمی شود، نه تنها عصبانی و بی قرار هستند، بلکه قادر به تمرکز نیز نمیباشند، در ادامه با برخی از روشهای بالا بردن تمرکز در درس خواندن آشنا میشویم. در عصر حاضر، شاغل بودن مادر و پدر، و حتی شرکت در کلاس های خصوصی در تعطیلات آخر هفته، ارتباط خانواده و کودک را تقریبا به صفر رسانده است. دلیل اصلی کوتاه بودن مدت توجه کودکان در حین درس خواندن، برآورده نشدن این نیاز عاطفی است. به همین دلیل، خانواده ها باید با فرزندان خود روابط واقع بینانه و طبیعی برقرار کنند که رضایت عاطفی کودک خود را فراهم کنند. فرصتی برای تمرکز وجود ندارد و او نمی تواند معنای عمیق تر هر مجموعه از اسباب بازی ها را کشف کند.
از سوی دیگر، امروزه دستاوردهای بزرگی در آموزش و پرورش از کودکان انتظار می رود. این وضعیت، یک فشارِ انتظاری را در کودک ایجاد می کند و این فشار، باعث حواس پرتی، عدم تمرکز و گاها عدم علاقه دانش آموزان به درس می شود. خانواده ها اغلب بیان می کنند که چه انتظاراتی از فرزندان خود دارند و قصد دارند آنها را به درس خواندن و کار وادار کنند. با این حال، اگرچه چنین رویکردی باعث می شود دانش آموز پشت میز بماند، اما نتیجه منفی اصلی مانند حواس پرتی و ناتوانی در درک موضوعات را نیز به همراه دارد. یکی از دلایل عدم تمرکز دانش آموز این است که خانواده ها به همه چیز منفی نگاه می کنند.
به همین دلیل برای خانواده ها مفید است که از انتقاد از سیستم امتحانی، مدارس و کتاب ها دست بردارند و سعی کنند کودک را بر واقعیت های آموزشی متمرکز کنند. اگر کودک با واقعیت های آموزشی در آرامش باشد، با افزایش انرژی عاطفی او، خود به خود میزان تمرکز او نیز افزایش می یابد. دوپامین و نورآدرنالین که از دوپامین سنتز می شود، باعث بالا بردن تمرکز در درس خواندن شده و عملکردهایی مانند انگیزه و هوشیاری را افزایش می دهد. امروزه تاثیر نورآدرنالین که در هنگام استرس ترشح می شود، بر افزایش تمرکز کودکان هنگام درس خواندن، مورد قبول جامعه علمی قرار گرفته است. به همین دلیل سطح معینی از استرس، عنصر ضروری برای موفقیت در درس و امتحان دانش آموزان است.
دانش آموز باید کمی از موفق نشدن بترسد و نور آدرنالین ترشح کند تا توجه و تمرکزش بیشتر شود. برخورداری از لباس نیروی انتظامی بچه گانه مناسب می تواند به ارتقای راحتی و بهره وری سربازان در طول ماموریت های طولانی کمک کند . به همین دلیل به والدین توصیه می کنیم که برای از بین بردن استرس مفید فرزندان خود تلاش نکنند. چرا که یکی از روش های بالا بردن تمرکز دانش آموزان در کلاس درس و ایجاد حس رقابتی بین کودک و هم کلاسی های او می باشد. اما سوال اینجاست که چگونه استرس مضر را از استرس مفید تشخیص دهیم ؟ اگر کودک علایم فیزیکی مانند تعریق بیش از حد دست، درد معده و استفراغ داشته باشد، این نشان دهنده آن است که او استرس منفی را تجربه می کند و باید فورا با یک متخصص مشورت شود.
دانش آموزان به دلیل انتظار موفقیت در امتحانات؛ تحریک پذیری، بی قراری، کج خلقی، بیش فعالی و مشکلات عدم تمرکز، ناشی از اضطراب و افسردگی را تجربه می کنند. ترس از شکست، بی خوابی، ناامنی، افکار و رفتارهای وسواسی، در دانش آموزانِ مبتلا به اختلالات اضطرابی دیده می شود. در چنین شرایطی، کودکان اغلب ترس های غیر واقعی دارند و فکر می کنند مورد بی مهری واقع شده اند و این مسیله می تواند علت علاقه نداشتن به درس از سوی آنها باشد. این دانش آموزان نمی توانند تکالیف خود را انجام دهند زیرا نمی توانند تمرکز کنند و بنابراین اضطراب شدیدی را تجربه می کنند.
آنها با طرد مدرسه، معلم و دایره دوستان خود، از آنها فاصله می گیرند. این در حالی است که ارتباط مثبت، تمرکز کودک را افزایش می دهد. در مواجهه با نگرش منفی کودک یا کاهش موفقیت در مسیر او، موضع گیری منفی نسبت به او، همیشه انتقاد کردن از او، عصبانی شدن، توجه و تمرکز کودک را کاملا مختل می سازد. در کودکانی که مشکل عدم تمرکز دارند، قبل از هر چیز باید رفتارهایی را آشکار کرد که باعث اعتماد به نفس و افزایش عزت نفس آنها شود. از آنجایی که کودک مورد قدردانی قرار می گیرد و هر از گاهی جوایز معنی داری دریافت می کند، احساس می کند که دوستش دارند و خود را ارزشمند می بیند. این منجر به افزایش چشمگیرِ دقت و تمرکز او می شود.
با افزایش تمرکز کودک، موفقیت های درسی او افزایش می یابد و با افزایش موفقیت در درس، اعتماد به نفس افزایش می یابد. فراموش نکنید که رویکردهای طردکننده یا بیش از حد تنبیه کننده در رفتارهای انضباطی والدین، کاهش تمرکز را در کودک تسریع می کند. نقش تنفس و ورزش در افزایش تمرکز، مسیله ای کاملا پذیرفته شده است. از نظر علمی ثابت شده است که هم ورزش و هم تنفس منظم و صحیح بر گردش خون در مغز تاثیر مثبت میگذارد و باعث بالا بردن تمرکز در درس خواندن می شود. اولیای گرامی، دانش آموزان عزیز، بی شک مشکلِ نداشتنِ تمرکز نیز مانند هر مشکل دیگری، با پرداختن به آن و یافتن راه های مناسب و موثر، قابل حل است.
- آموزش مغز: برخی از انواع بازی ها مغز شما را به سوی تمرکز بهتر سوق می دهند. این بازی ها فراوانند، اما محبوب ترین بازی هایی که برای افزایش تمرکز شناخته شده اند عبارتند از: سودوکو، شطرنج، پازل، بازی های جستجوی کلمه، بازی های حافظه و …
- بازی های ویدیویی انجام دهید.
- به ساعات خواب خود توجه کنید.
- حتما ورزش کنید.
- زمانی را در طبیعت بگذرانید.
- به موسیقی گوش دهید.
- رژیم غذایی خود را تغییر دهید.
- کافیین مصرف کنید.
- مکمل های ویتامینی را امتحان کنید.
- از شبکه های اجتماعی فاصله بگیرید.
چگونه تمرکز کودکان را تقویت کنیم!
تمرکز در کودکان به این معنی است که می توانند حواس خود را مانند بینایی، شنوایی، لامسه و غیره را بر روی یک چیز خاص متمرکز کنند تا به هدف خود از شناخت آن چیز برسند. تمرکز، شروع همه یادگیری ها و اساسی ترین توانایی کودک برای سازگاری با محیط است. 3-6 سالگی بهترین زمان برای آموزش توجه موثر به کودکان است. دلایل جسمی: برخی از کودکان مشکلات جسمی دارند که موجب حواس پرتی و عدم تمرکز آنها میشود. این مشکلات عمدتا از رژیم غذایی نادرستی که والدین نیز توجهی به آن نمیکنند نشات میگیرد. از طرفی امروزه اکثر کودکان ورزش نمیکنند. در واقع ورزش بیشترین کمک را برای پرورش توانایی های مختلف کودکان دارد.
هنگامی که کودک چیزی می خواهد، مادرش می تواند از او بخواهد که ابتدا به هدف خاصی برسد، مثلا تمرینات درس ریاضی را انجام دهد و سپس به موقع به او پاداش دهد. هر چه کودک بزرگتر باشد الزامات بر این اساس بالاتر می رود. مهمترین نکته این است که اهداف تعیین شده برای کودک باید واضح، روشن و معقول باشد. علاوه بر این، ممکن است بخواهید از وسایل کوچک مانند «کارت های پاداش» یا «خوراکی مورد علاقه کودک» استفاده کنید تا درک نتایج تلاش های خود را برای کودکان آسان تر کنید. وقتی کودک کارهایی را انجام می دهد و به مرحله خاصی می رسد، باید فورا او را تشویق کرد .
به گزارش خبرنگار، اغلب کودکان در بدو تولد یادگیرنده های خوبی نبوده اند، بلکه به مرور زمان و با شکل گیری شخصیت خود به موفقیت رسیده اند. لباس سرباز نیروی انتظامی باید دارای استحکام و پایداری لازم برای استفاده طولانی مدت در شرایط سخت باشد . آموزش کودکان در سنین پایین از اهمیت زیادی برخوردار است؛ بنابراین والدین تمام تلاش خود را انجام می دهند تا بهترین منابع آموزشی را در اختیار کودکان قرار دهند. اما یک مشکل بزرگ وجود دارد؛ معمولاً کودکان و دانش آموزان ابتدایی مشکل تمرکز دارند. این اتفاق به این معنی است که تمرکز کودکان در یادگیری بسیار پایین است که این موضوع، اثرات منفی روی عملکرد آن ها می گذارد.
بسیاری از کودکان در خانه و مدرسه تلاش زیادی می کنند تا درس ها را یاد بگیرند اما به دلیل نبود تمرکز، نمی توانند عملکرد خوبی داشته باشند. این موضوع می تواند در کوتاه مدت و بلندمدت مشکلات زیادی برای کودکان ایجاد کند. بنابراین والدین باید به دنبال راه هایی باشند تا تمرکز کودکان را در یادگیری افزایش دهند. والدین اغلب به کودکان در آموزش تمرکز و به عبارتی بالا بردن تمرکز در درس خواندن کمک می کنند؛ زیرا این نوع آموزش برای کودکان به خصوص در سنین مدرسه، مفید و ضروری است. روش هایی برای تجزیه و تحلیل بهبود تمرکز کودکان عبارتند از: به بچه ها اجازه دهید تکالیف یادگیری را به صورت مرحله ای در زمان مشخص شده انجام دهند.
اگر کودک بتواند روی تکمیل آن تمرکز کند و به درستی انجام دهد، والدین باید تشویق خاصی (تمجید، بوسیدن، هدیه کوچک، خوراکی و غیره) داشته باشند و اجازه دهند 5 تا 10 دقیقه استراحت کند. این ها می تواند اعتماد به نفس کودک را تقویت کند و به او این احساس را بدهد که من می توانم آگاهانه روی انجام یک کار خوب تمرکز کنم. در مواقع عادی بیشتر تشویق کنید و در حین انجام کاری که کودک دوست دارد دخالت نکنید. وقتی بچه ها روی انجام کاری تمرکز می کنند و غذا خوردن را فراموش می کنند، والدین باید یاد بگیرند که در کار کودک دخالت نکنند و صبورانه منتظر بمانند تا او کار خود را انجام دهد. وقتی کودک در علایق خود غوطه ور می شود، برای پرورش ناخودآگاه قدرت تمرکز او است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش یادگیری در کودکان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش یادگیری در کودکان"، کلیک کنید.