چرا خزاعی به قرقیزستان رفت؟
رییس سازمان سینمایی در افتتاح هفته فیلم ایران در قرقیزستان گفت: سینمای ایران در جست و جوی معرفی گفتمان جدید تصویری در جهان است.
به گزارش کوبار به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، مراسم افتتاحیه هفته فیلم ایران با حضور محمد خزاعی(رییس سازمان سینمایی ایران)، آقجول بیک بولوتوف (معاون سینمایی وزارت فرهنگ، اطلاعات، ورزش و سیاست جوانان جمهوری قرقیزستان)، غلامحسین یادگاری (سفیر ویژه و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان) و جمعی از علاقه مندان سینما صبح چهارشنبه 23 خردادماه در سینما برودوِی بیشکک برگزار شد.
رییس سازمان سینمایی ایران با اشاره به اینکه برنامه ریزی برگزاری هفته فیلم ایران و بخش ویژه «روزهای سینمای ایران» در جشنواره فیلم بیشکک از سال گذشته صورت گرفته است این گونه مناسبات دو سویه را برای توسعه و ارتقای سینمای دو کشور مهم و تاثیرگذار توصیف کرد.
خزاعی افزود: سینمای ایران خوشبختانه، بعد از انقلاب اسلامی جهش ها و گام های بزرگی را در سطح جهانی برداشته و با شاخصه هایی همچون اخلاق گرایی، روح شرقی و اسلامی، آرمان خواهی و مقاومت، شاعرانگی و خانواده محوری و … امروز مورد توجه جهانیان است. اگر چه استکبار جهانی می کوشد با الگودهی های غلط و انگاره سازی های خودشان، سینمای ایران را به چالش بکشند اما سینمای ایران در جست و جوی معرفی گفتمان جدید تصویری در جهان است.
وی ادامه داد: بر این باورم که ما می توانیم با هم افزایی در دو کشور و کشورهای همسو و همگرای منطقه، گفتمان جدید و افق تازه ای را ایجاد کنیم.
رییس سازمان سینمایی کشور با بیان اینکه در دوره ای به سر می بریم که رسانه ها و تصاویر سخن می گویند و سرنوشت و سرگذشت ملت ها را ترسیم می کنند، تصریح کرد: جهان با تصاویری که از ما می سازند و روایت می کنند ما را می شناسد. پس باید تصویر خودمان، ارزش های اخلاقی مان، حقیقت پیام حضرت محمد(ص) و پیام شهیدان بزرگوار دو ملت در جبهه مقاومت را بسازیم، پیام تمدن نوین اسلامی و نوری که از مکه بر جهان و ابدیت تابید و درخشید.
به گفته وی، رقابت و نبرد، امروز و در آینده، نبردهای رسانه ای و تصویری است.
خزاعی اضافه کرد: اجازه ندهیم امپراطوری رسانه ای استکبار جهانی و نظام سلطه آنچه را خود می خواهد و نیاز دارد از ما بسازد و به تصویر کشد. ناواقعیت ها و دروغ های زیادی را به نام اسلام و پیامبر اعظم در جهان غرب و اروپا و آمریکایی شمالی منتشر کرده و می کنند. وظیفه ما هنرمندان، سینماگران و اصحاب رسانه در ایران و عراق است که با ظرفیت و قدرتی که داریم به کمک یکدیگر مسیر تازه ای را در این راستا بگشاییم.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر اصالت هنر و نقش آفرینی موثر آن در وجوه جهانی، سینما را به عنوان یکی از راهکارهای دیپلماسی منطقه ای و فرامنطقه ای خود انتخاب کرده و در اندیشه نشر و اشاعه آن است. گفتمانی غالب که با مفهوم سازی تمدنی و تبدیل تجربیات با تکیه بر رهنمودهای رهبر فرزانه، روابطی نشاط انگیز و امیدبخش با دیگر ملل رقم زده است.
رییس سازمان سینمایی با بیان اینکه هیچ ملتی از فراگیری و برخورداری از معارف سایر ملت ها و ملیت ها بی نیاز نیست افزود: معتقدیم که تبادلات سینمایی و تولیدات مشترک در این حوزه نقشی بارز در تبادلات فرهنگی و گسترش همگرایی های فرهنگی خواهد داشت. «ایران» و «قرقیزستان» به اعتبار اشتراکات دینی، فرهنگی و هویتی باید از نسبت وَ قرابت عمیق تری برخوردار باشند.
رییس سازمان سینمایی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر اصل احترام و اعتزاز ملت ها و تعمیق روابط حَسَنه با دولت های ارجمند منطقه، همواره کوشیده است که در تدوین و تثبیت روابط پیش قدم باشد. اکنون نیز به میمنت هنر سینما و برگزاری هفته ی سینمای ایران در کشور قرقیزستان، آرزومندم که فرهنگ و هنر به تقویت و تعمیق روابط دیپلماتیک منجر شده و منافع این ارتباط به غنی تر کردن زیست مردم و ارتقاء فرصت های فرهنگی در ترویج اخلاق، ارزش های دینی و انسانی و همچنین تولیدات سینمایی مشترک، شرکت در رویدادهای سینمایی وتبادل استاد و دیگر موارد بیانجامد.
وی با بیان اینکه سینما، ابزاری برای غنی سازی فرهنگی و تعامل بین کشورها و مردم است تاکید کرد: قطعاً تجربه حضور پررنگ و پذیرفته شده سینمای ایران در مجامع بین المللی و فستیوال های اصلی سینمای جهان و تولید سالانه بیش از 4 هزار فیلم بلند، کوتاه، مستند و پویانمایی و برگزاری چندین جشنواره معتبر بین المللی به ویژه جشنواره فیلم فجر از یک سو و توان بالای هنری هنرمندان؛ تولیدات فاخر و اهتمام مسیولان رده بالای این کشور به ویژه ریاست محترم جمهوری و وزیر محترم فرهنگ جمهوری قرقیزستان می تواند نسخه مطلوبی برای ارتقا و تعالی سینمای هردو کشور باشد.
وی در پایان از همکاری و مساعدت یادگاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری قرقیزستان، رایزن فرهنگی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تقدیر و تشکر کرد.
جامعه سینمایی قرقیزستان به سینمای ایران ادای احترام می کند
در ادامه این مراسم آقجول بیک بولوتوف معاون سینمایی وزارت فرهنگ، اطلاعات، ورزش و سیاست جوانان جمهوری قرقیزستان از طرف وزارت فرهنگ، اطلاعات، ورزش و سیاست جوانان جمهوری قرقیزستان از افتتاحیه بزرگ روزهای سینمای ایران در بیشکک اظهار خرسندی کرد.
وی گفت: من جشنواره سینمای امروز را رویداد مهمی می دانم دقیقاً به این دلیل که در چارچوب دومین جشنواره بین المللی فیلم بیشکک برگزار می شود و میهمان ویژه این دوره از جشنواره ایران است. جامعه سینمایی قرقیزستان به سینمای ایران ادای احترام می کند و اهمیت آن را در فضای سینمای جهانی تایید می کند.
معاون سینمایی وزارت فرهنگ، اطلاعات قرقیزستان ادامه داد: سینمای ایران با زیبایی شناسی منحصربه فرد، داستان های عمیق و کارگردانان با استعداد، منبعی ارزشمند برای مطالعه، شناخت فرهنگ و تاریخ کشور است.
آقجول بیک بولوتوف اضافه کرد: ما اطمینان داریم که برگزاری روزهای سینمای ایران توجه متخصصان سینما و عموم مردم را به خود جلب خواهد کرد. به هر حال، نمایندگان برجسته سینمای ایران مانند عباس کیارستمی، مجید مجیدی، رضا میرکریمی و دیگران برای سینمای جهان شناخته شده هستند و باعث خرسندی است که در سال های اخیر همکاری سینمایی بین دو کشور رو به توسعه بوده است.
معاون سینمایی وزارت فرهنگ، اطلاعات، ورزش و سیاست جوانان جمهوری قرقیزستان با اشاره به استقبال علاقمندان قرقیزستانی از فیلم های ایرانی خاطرنشان کرد: امروز، روزهای سینمای ایران چهار راه شگفت انگیزی است که در آن پل هایی برای همکاری بیشتر در سطوح دولتی و خلاق ساخته می شود.
گفتنی است هفته فیلم با نمایش آثاری از سینمای ایران همزمان با جشنواره بین المللی فیلم بیشکک برگزار می شود و فیلم های سینمایی: «پسر دلفینی»، «کاپیتان»، «بدون قرار قبلی»، «دسته دختران»، «سال دوم دانشکده من» از جمله آثاری هستند که در این هفته فیلم در شهر بیشکک به روی پرده خواهند رفت.
نکته قابل توجه استقبال علاقمندان سینما به فیلم های ایرانی بود که بلیط برخی آثار از قبل پیش فروش و رزرو شده است. علاوه بر هفته فیلم ایران، میزگردی با عنوان «میزگرد سینمای ایران» با هدف معرفی و بررسی سینمای ایران همزمان با این رویداد سینمایی برگزار خواهد شد.
پایان خبر کوبار
چرا خزاعی به قرقیزستان رفت؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا خزاعی به قرقیزستان رفت؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا خزاعی به قرقیزستان رفت؟"، کلیک کنید.