محمدعلی علومی درگذشت

محمدعلی علومی درگذشت

آفتاب نیوز :

استاد علومی دانش آموخته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود.

وی از دهه 60 فعالیت روزنامه نگاری خود را در روزنامه اطلاعات آغاز کرد و از دهه 70 نیز به طور جدی تر وارد حوزه ادبیات داستانی و فرهنگ مردم شد.

آنطور که درباره شرح زندگی و شخصیت استاد علومی روایت کرده اند، وی به طور خودآموز اصول داستان نویسی را از کتاب های آموزشی معدود آن دوران فراگرفت و اولین آموزگارانش مردم عادی کوچه و بازار، روستایی ها و عشایر بودند.

این نویسنده مطرح، چندین سال بخش آموزش داستان نویسی در مجله جوانان را برعهده داشت. در همان سال ها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد.

علومی با لهجه شیرین بمی صحبت می کرد و مدت ها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خواننده اهل بم) هم خانه بود.

داستان کوتاه «بمانی» اثر اوست که در آخرین شماره ماهنامه «فرجاد» در اواخر دهه 60 یا اوایل 70 چاپ شد. رمان «آذرستان» وی در سال 77 کتاب برگزیده سال از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت و رمان طنز «شاهنشاه در کوچه دلگشا» برنده 30 سال رمان طنز ایران شد.

استاد علومی در زمینه پژوهش های مربوط به طنز بنا به توصیه استاد عمران صلاحی آثار بی شماری را از جمله طنز در آمریکا (جلد اول)، طنز در مثنوی مولانا جلال الدین، انواع طنز در گلستان سعدی، طنز و شیوه های داستانی در بوستان، طنز در دوره پهلوی با نقد و بررسی آثار طنزنویسان آن زمان، طنز ایران از مشروطه به بعد (جلد اول) و بررسی انواع طنز در خارستان اثر حکیم قاسمی کرمانی را منتشر کرده است.

رمان های طنز علومی شامل «شاهنشاه در کوچه دلگشا، من نوکر صدامم، وقایع نگاری بن لادن و جناب آقای دیو بوده است.

علومی همچنین در زمینه ادبیات کودک و نوجوان کتاب گذر از کوه کبود را منتشر کرده است و در تحلیل قصه های ایرانی نیز می توان به کتاب اساطیر افسون وش او اشاره کرد.

این نویسنده بمی همچنین رمان های «سوگ مغان»، «آذرستان»، «ظلمات»، «اندوهگرد»، «پریباد»، «داستان های غریب مردمان عادی»، «هزار و یک شب نو»، «خانه کوچک» و «عطای پهلوان» را در پرونده کاری خود دارد.

قصه اساطیر از جمله آخرین آثار این نویسنده مطرح ایران بود، همچنین کتابی دیگر در حال انتشار داشت که هنوز اطلاعاتی درباره نام و محتوای آن منتشر نشده است.

در وصف کارکردها و ویژگی های آثار استاد علومی آمده که با نگاهی تازه به مسایل مختلف، همواره توانسته توجه عمومی را به خود جلب کند و با انتقاد و پیشنهاد سازنده، به ساختار و شکل دهی بهتر جامعه ایران کمک کند.

این نویسنده بمی در سال های پایانی عمر خود به زادگاهش در بم بازگشته بود؛ بازگشت به زادگاه و جایی که هویت و شخصیتش ریشه دار است، به این نویسنده فرصتی داد تا با تمامی تلاش و انگیزه، به خلق آثاری جدید بپردازد و ارثیه ارزشمند خود را به سرانجام برساند.

شهر بم در 195 کیلومتری شرق مرکز استان کرمان قرار دارد.

محمدعلی علومی درگذشت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "محمدعلی علومی درگذشت" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "محمدعلی علومی درگذشت"، کلیک کنید.