باید زمینه را برای ورود قصه های جدید به هنر خیمه شب بازی فراهم کنیم
هنرمند خیمه شب بازی در گفت وگو با کوبار؛
صفرعلی محمدزاده، هنرمند رشته هنرهای نمایشی و خیمه شب بازی گفت: امروز هنر خیمه شب بازی به دست فراموشی سپرده شده و تنها در نمایشگاه ها و فستیوال ها بدان توجه می شود.
صفرعلی محمدزاده، هنرمند رشته هنر های نمایشی و خیمه شب بازی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری کوبار، با بیان این امر که مدت 40 سال است در این حرفه فعالیت می کند، گفت: این هنر سنتی ما است که جمعیت قالب ایرانیان هنرمند علاقه مند به عرصه نمایش آن را کار کردند و من نیز این هنر را از پدرم آموختم.
وی، در ادامه با بیان این نکته که در هر دو حوزه عروسک گردانی و نقالی خیمه شب بازی فعالیت کرده است، افزود: من هم می توانم در پای خیمه برای نقالی بنشینم و هم می توانم به عنوان عروسک گردان در داخل خیمه فعالیت کنم.
محمدزاده با بیان اینکه در این هنر عروسک گردان با استفاده از سوتک به ایجاد صدا برای عروسک می پردازد، ادامه داد: در زمان قدیم پدر بنده سوتک ها را عوض می کردند و برای هر عروسک صدای خاصی را ایجاد می کردند و با آن صدا صحبت می کردند، اما متاسفانه امروز دیده می شود که هنرمندان فعال در این عرصه، تنها با یک صدای سوتک به اجرای هنر خیمه شب بازی می پردازند.
محمدزاده ضمن ابراز تاسف از این امر که امروز اهمیت آنچنانی به حوزه نمایش خیمه شب بازی داده نمی شود، اضافه کرد: من دارای دو فرزند پسر هستم و قرار بود که فرزندانم را وارد این هنر کنم تا بتوانم در این عرصه فعالیت کنند، اما به خاطر این که بی توجهی به این عرصه، متاسفانه نتوانستم فرزندان خودم را برای ورود به این هنر قانع کنم.
وی با بیان این نکته که افراد علاقه مند بسیار زیادی مصرانه خواستار استمرار و گسترش این هنر هستند، اظهار داشت: من یک نوه هشت ساله دارم که او را با این هنر آشنا کردم و او نیز علاقه خود را به این هنر نشان داده است، اما باید این نکته نیز در نظر گرفت که امروز، هنر خیمه شب بازی به دست فراموشی سپرده شده است و تنها در نمایشگاه های این چنینی از آن یاد می شود.
این هنرمند عرصه عروسک گردانی، با اذعان به این امر که امروز سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، باید برنامه هایی در جهت حفظ این هنر دیرینه داشته باشد، تصریح کرد: میراث فرهنگی استان تهران می بایست گام های موثری را در جهت حفظ این هنر بردارد و همان گونه که ما با استفاده از داستان های کهن در جهت حفظ این رشته تلاش می کنیم، باید زمینه را برای ورود قصه های جدید به هنر خیمه شب بازی فراهم آوریم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران می تواند با ارایه داستان های جدید هنرمندان عرصه خیمه شب بازی را یاری دهد، تصریح کرد: رشته هنر های نمایشی و به ویژه خیمه شب بازی در رشته های دانشگاهی وجود دارد، اما بیشتر آموزش های جاری در این زمینه تجربی است و آنگونه که باید آموزش های آکادمیک در این زمینه وجود ندارد.
باید زمینه را برای ورود قصه های جدید به هنر خیمه شب بازی فراهم کنیم
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "باید زمینه را برای ورود قصه های جدید به هنر خیمه شب بازی فراهم کنیم" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "باید زمینه را برای ورود قصه های جدید به هنر خیمه شب بازی فراهم کنیم"، کلیک کنید.